divendres, 10 d’octubre del 2014

El Roig

Segons els antropòlegs, el vermell va ser el segon color que va poder distingir l'home primitiu. Durant l'època del rei Artur i els cavallers de la taula rodona, el vermell s'associava a la sang i, per tant a la vida. Més tard, es va relacionar amb el foc i, com a conseqüència d'això, amb el perill. El vermell era un color molt important per a certes cultures antigues, com la xinesa, la japonesa i l'índia. La seva importància es remota fins fa cinc mil anys en la història.

El vermell és un símbol de l'amor, del vigor i de l'acció. El vermell cridaner té tanta força que el seu ús, com el del negre, sol limitar-se a petits tocs tant en la roba com en el disseny d'interiors. Els valors clars del vermell són bons colors de fons. Com és el color del foc i de la sang, produeix calor. És el més calent dels colors càlids, es relaciona amb la passió i els impulsos. El vermell augmenta la tensió muscular, el desig i l'excitació. Activa la circulació i per tant accelera les palpitacions, eleva la pressió arterial i accelera la respiració. És el color de la vitalitat i l'acció, exerceix una influència poderosa sobre l'humor dels éssers humans.

És una bona contraposició als colors neutres ja que el vermell els dóna vida. El seu aspecte negatiu és que pot generar actituds agressives. El color vermell és vigorós, impulsiu, actiu.


Hem escollit aquest color perquè es el símbol de l’amor i representa molts aspectes de la vida quotidiana com pot ser la agressivitat, l’amor, la força, alegria, etc.    

Video Color roig 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada